ALAMAAILMAN VASARAT – Helmi Otsalla

Alamaailman Vasarat (translated: “The Hammers of the Underworld”) is an avant-garde Finnish musical group formed in 1997. Their music is influenced by European folk, klezmer, jazz and metal. The band’s founder Jarno Sarkula died on 12 July 2020 in Portugal. The names of the band members are taken from various sources. “Helmi Otsalla” is taken from their 2007 album Maahan.

Band members:

  • Jarno Sarkula (sopranino, soprano, alto, tenor, bass and contrabass saxophones, clarinet, contrabass clarinet, various woodwind instruments)
  • Jarkko Niemelä (trumpet, alto horn)
  • Miikka Huttunen (pump organ, grand piano, keyboards, melodica)
  • Tuukka Helminen (cello)
  • Marko Manninen (cello, theremin)
  • Santeri Saksala (drums, percussion)

Discography:

  • Vasaraasia (2000)
  • Käärmelautakunta (2003)
  • Kinaporin Kalifaatti (with Tuomari Nurmio) (2005)
  • Palataan Aasiaan (2005, DVD)
  • Maahan (2007)
  • Huuro Kolkko (2009)
  • Haudasta lomilla, DVD (2010)
  • Valta (2012)

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s